Altiostar – Full-Height Frameless Glass Partitioning with Doors

Altiostar – Full-Height Frameless Glass Partitioning with Doors

Client: Altiostar

Full Height Glazed Partitioning and Doors

We started working for Kana and his team at Altiostar in August 2013 when they moved into a new building in Weybridge, Surrey. This work was to carry out and install some full height double glazed partitioning to create a meeting room and board room on the second floor of the new building. This normally would be a straightforward installation but the access to the second floor was via a spiral staircase. The work as carried out prior to the client moving in later that month.

August 2014 we were called back by the clients, due to the success and expansion they had they needed to alter the existing board room and install an additional office to the second floor. We additionally had to form an opening through the concrete wall to the neighbouring ground floor office suite this work entailed removing of an existing kitchen installing a one hour fire rated door and dealing with all building regulations matters.

March 2015, Kana contacted us again with the view to move to new premises this giving them over 9000 ft.² of office and production space within one building on one level with direct access to the outside to increase the ease of deliveries shipments. After months of planning and scheduling, we started work in November 2015. This project entailed removing the existing partitioning of the previous tenants to suit the new layout. Creating two large lab production areas with a dividing wall between them, two with full height double doors linking the front areas, using full height single glazed frameless partitioning with full height oak double doors.

Creation of two directors offices are were created using 12.8 mm acoustic frameless glass partitioning complete with frames acoustic glass doors. Other work carried out were to reinstate existing carpets, redecoration to building and reinstatement of a small section of the suspended ceiling using a 500mm by 500mm tiles, this was carried out on schedule and was completed within a four and half week programme.

One of the biggest challenges with this project was the continual moving of the remaining furniture and storage wall which to be out of the way of all the contractors.

We also arranged for the clients to be moved from their existing premises through to the new building this completed over an agreed timeframe with the main move being carried out over a weekend to reduce any downtime.

January 2016 after the Christmas break we complied the dilapidations on their old building with infilling the knock through reinstating the kitchen, decoration throughout the building including new carpet throughout complete with the signage and deep clean.

  • Date 12th November 2019
  • Tags Frameless Glass, Partitioning